De preventieve werking van elektrische vloerverwarming

Stijging van de gasprijs ontlopen? Het kan als het gaat om de verwarming van je huis. De oplossing zit in overstappen van centrale verwarming op aardgas naar elektrische verwarming. Als dat gebeurt op intelligente wijze, kun je geld besparen op je energierekening. Door de tochtige koude plekken in je huis namelijk op te heffen met vloerverwarming, kun je in de rest van de woning een stuk behaaglijker wonen.

Een goed voorbeeld is de badkamer waar veel mensen een raampje open laten staan voor de tocht. Dat is goed voor de gezondheid en gaat al te veel vocht in de badkamer tegen. Echter vervliegt kostbare warmte zo in een hoog tempo en komt de kou naar binnen. Net op de verkeerde plek. Aangezien de badkamer doorgaans ook nog een centrale plek in het huis heeft, vormt dit zo een koude zone, waar je uiteindelijk in het hele huis last van zult hebben. Juist voor dit soort plekken is het goed om te weten dat je kunt vertrouwen op de gelijkmatige warmte die elektrische verwarming afgeeft.

Stofschroei, huisstofmijt, pollen
Ander groot voordeel van elektrische vloerverwarming komt daarnaast uit de gezondheidshoek. Het is bewezen dat elektrische vloerverwarming zorgt voor minder stof en mijt in de lucht. Daarnaast rekent vloerverwarming af met stofschroei, wat ook voor klachten kan zorgen aan de luchtwegen. Ander bijkomend voordeel is: je kunt je oude radiator van de muur schroeven en naar de oud-ijzerboer brengen. De lelijke radiatoren zijn verleden, aangezien de warmte van onder de vloer komt. Door gelijke verdeling is de kans groot dat je ook nog eens met minder warmte af kunt. Aanleiding om wederom te besparen op je energierekening.

Ook voor gietvloer?
De vraag die wel steeds vaker wordt gesteld, is of dit type verwarming wel verenigbaar is met de gietvloer, die steeds vaker wordt gebruikt in woningen en bij bedrijven. Het antwoord is ja, mits de juiste materialen worden gebruikt. Op de site Elektrische-vloerverwarming.nl wordt getoond dat met de juiste ondervloer, niet duur of ingewikkeld te leggen, vloerverwarming prima te combineren is met een gietvloer. Enige voorwaarde is dat in de eerste week na aanbrengen de thermostaat niet hoger mag staan dan 19 graden. Daarna kan met een gerust hart de 21 graden worden ingesteld. Is vloerverwarming met een gietvloer schadelijk voor vloer? Als deze goed is gelegd, kan er niets gebeuren. De eerste gietvloer moet nog worden gelegd, die scheurt met vloerverwarming. In combinatie met een strategische ligging van de vloerverwarming, heb je een aantrekkelijk uiterlijk. Plus de gezondheidswinst en het comfort.