Krachtige spieren

Krachtige spieren

Aminozuren zijn belangrijker voor ons lijf dan we soms geneigd zijn te denken. We staan meestal niet genoeg stil bij het effect van voeding op ons humeur, ons lichaam en zelfs ons totaal functioneren. Het is niet meer van deze tijd om gedachteloos van alles en nog wat in je mond te stoppen.

Het is werkelijk mogelijk de kwaliteit van ons leven drastisch te veranderen door slechts een paar kleine wijzigingen in ons voedingspatroon aan te brengen. Het letten op de inname van voldoende proteïnen alleen al, maakt dat we ons krachtiger voelen. Deze proteïnen zijn opgebouwd uit ketens van aminozuren. Deze aminozuren zijn onontbeerlijk voor o.a. het herstel van onze spieren, maar helpen ook bij het afslanken.

Deze combinatie is uniek, omdat te veel afvallen zonder extra toevoeging van aminozuren resulteert in algemene slapte, vermoeidheid en humeurigheid. Sporters zijn er bij gebaat aminozuren in te nemen d.m.v. supplementen. De verhouding van essentiele en niet-essenstiele aminozuren moet daarbij scherp in beeld blijven.

Een gezond dieet met extra aandacht voor hoogwaardige eiwitten zoals mager vlees, vis en zuivel als magere yoghurt, melk en kaas mag zeker niet vergeten worden. Peulvruchten en groenten bestaan voor een klein percentage ook uit aminozuren. Toch is het voor sportmensen niet onverstandig eiwitpoeder of aminozuren in capsulevorm toe te voegen.