Fabeltjes over acne

Acne is iets wat we bijna allemaal weleens hebben. Iedereen heeft een andere mening waardoor het komt. Ook worden er veel fabeltjes verteld over acne.

Besmetting
Wat veel mensen niet weten is dat acne eigenlijk een infectieziekte is. Het kan nooit van de een op de ander overgedragen worden. Wat wel waar is, is dat als je een puistje uitknijpt je de infectie verspreid. Als je toch besluit een puist uit te knijpen is het belangrijk dat de pus niet verspreid wordt op het gezicht, zo kan je nieuwe puistjes voorkomen.

Vitaminekort
Acne wordt niet veroorzaakt door vitaminetekort.

Spanning en stress
Spanning en stress heeft niets te maken met acne. Wel kan het omgekeerd voorkomen. Als je al acne hebt, en last hebt van stress kan het de acne verergeren. Ook kan acne psychische spanning tot gevolg hebben.

Slechte hygiëne
Acne heeft niets te maken met een slechte hygiëne, alhoewel dit er wel zo uit ziet. Dit komt doordat het er niet fraai uitziet, en voor veel mensen zelfs afstotend is. Als je acne hebt is het elders wel belangrijk dat je het huidgebied goed reinigt en verzorgt zodat het niet erger wordt. Extra wassen heeft geen zin, en al helemaal niet met zeep. Zeep kan het alleen maar verergeren doordat er nog meer verstoppingen komen.

Chocola
Dat chocolade je puistjes verergeren is een fabeltje. Toch zijn er genoeg mensen die direct een verschil zien na het eten van chocola of ander voedsel. Ieder lichaam is anders, daarom kan het zijn dat jij ze daardoor wel krijgt omdat je lichaam anders reageert op de stoffen die in de chocola zitten.