rimpelbehandeling

Ook mannen doen aan Rimpelbehandelingen

Toen zo een twintig jaar geleden de rage wat betreft plastische ingrepen over kwam waaien uit de VS werd het door veel mensen nog vreemd gevonden. In Amerika was het al ronduit geaccepteerd, zeker in Hollywood was het gewoon om je borsten te vergoten en lippen op te vullen. Nu jaren later hebben we het in Nederland ook steeds meer over ‘iets laten doen’ aan ons uiterlijk en schamen we ons er niet meer voor. Het is zelfs zo gewoon geworden dat ook mannen zich laten behandelen in een privé kliniek voor bijvoorbeeld een Rimpelbehandeling.

Botox niet alleen voor vrouwen

Het zijn vandaag de dag niet alleen vrouwen meer die zo ijdel zijn om iets aan hun uiterlijk te laten veranderen. Neem nu ex-topvoetballer Ronald de Boer. Schaamteloos vertelt hij dat hij botox in zijn voorhoofd heeft laten spuiten en haarimplantaten heeft laten plaatsen. Dit vanwege het grote leeftijdsverschil van hem en zijn nieuwe vriendin. Nu is het bij bekende personen ook al wat meer ingeburgerd dan bij de doorsnee bevolking. De vraag is of het over zal slaan op deze groep mensen.

Prijskaartje

Het is dan wel iets wat steeds normaler wordt gevonden, maar er hangt nog wel een pittig prijskaartje aan. Een eenvoudige ingreep als wat haarimplantaten erbij kan al snel duizenden euro’s kosten. En daar is de normale man in de meeste gevallen nog niet ijdel genoeg voor. Men accepteert het ouder worden en het daarbij horende steeds kaler wordende hoofd. Veel vrouwen vinden kale mannen juist sexy, wordt wel eens gezegd.

Populaire ingrepen

Bij de mannen duurt het dus waarschijnlijk nog wel even voordat zij zonder schroom een cosmetische ingreep laten doen. Vrouwen daarentegen gaan steeds vaker voor een opknapbeurt naar een prive kliniek. De meest gekozen behandelingen op een rij:

  • Hyaluronzuur: deze stof wordt door de huid zelf aangemaakt en kan worden ingespoten om bestaande rimpels op te vullen. Voorheen waren deze permanent als ze geplaatst waren, maar door verscherpte veiligheidsregels worden nu alleen nog tijdelijke fillers gebruikt die 1 tot 2 jaar meegaan.
  • BotoxHet inspuiten van botox is niet alleen handig tegen rimpels of fronzen in het gezicht. Het wordt ook voor andere zaken gebruikt als middel tegen migraine. Botox kan de spieren wat verslappen zodat er minder spanning ontstaat. Dit kan ook helpen tegen tandenknarsen in de slaap. Ten slotte wordt het ook gebruikt tegen transpireren. De zenuw die de prikkel geeft naar de zweetkliertjes kan worden aangepakt met botox.