Slijmbeursontsteking wat is het en hoe kom je er van af?

U heeft vast wel is gehoord van een slijmbeursontsteking, maar vaak weten mensen niet wat het precies is en hoe u het kan verhelpen! Om erachter te komen wat slijmbeursontsteking is het belangrijk dat u eerst leert wat de symptomen van slijmbeursontsteking zijn.

Symptomen van Slijmbeursontsteking

De symptomen van slijmbeursontsteking zijn relatief makkelijk te herkennen. De meest voorkomende symptoom van slijmbeursontsteking is dat het vaak moeilijk is om een bepaald lichaamsdeel vrij te bewegen. Voornamelijk het rekken of draaien van een gewricht gaat moeilijk en doet vaak pijn. U zult ook vaak merken dat slijmbeursontsteking zorgt voor een gezwollen en pijnlijk gevoel in het lichaamsdeel dat er last van heeft.

De meest voorkomende vormen van slijmbeursontsteking zijn:

  • Slijmbeursontsteking in de Schouder
  • Slijmbeursontsteking in de elleboog
  • Slijmbeursontsteking in de heup
  • Slijmbeursontsteking in de knie

Preventie

Het is natuurlijk altijd beter om te voorkomen dan te genezen. Dit is voornamelijk bij slijmbeursontsteking het geval, wanneer u last begint te krijgen van slijmbeurs bent u verzekerd van minimaal een maand last. Wanneer u last krijgt van een licht stekende pijn die langer aanhoud dan een normaal pijntje is het belangrijk om naar u huisarts te gaan. Slijmbeursontsteking wordt vaak alleen maar erger wanneer het onbehandeld blijft. De beste preventie methode is luisteren naar uw eigenlijk lichaam. Probeer ook altijd het risico te verkleinen door te bewegen als u bijvoorbeeld de hele dag zit op uw werk. Slijmbeursontsteking ontstaat vaak doordat u lang in 1 houding blijft zitten. Slijmbeursontsteking in de schouder is daarom ook veel voorkomend bij mensen met een kantoor baan.

Therapie

Er zijn niet heel veel methodes om van slijmbeursontsteking af te komen. U kunt naar uw fysiotherapeut gaan om ervan af te komen. Maar de beste methode is toch altijd gebleken om gebruik te maken van Shockwave Therapie. Die is vaak mogelijk in het ziekenhuis of bij een gespecialiseerde fysiotherapeut. Werkt de shockwave therapie niet dan kan en fysiotherapeut andere therapien toepassen met behulp van te maken van sportmedische producten om het probleem op te lossen.