Microdermabrasie, wat voor behandeling is het?

Microdermabrasie-Utrecht, de oplossing voor mensen die last hebben van een onzuivere huid. Hierbij kun je denken aan acne, lichte rimpels en pigmentverkleuringen. Maar wat is microdermabrasie nou eigenlijk?

Wat is microdermabrasie?

Microdermabrasie is een huidbehandeling waarbij er als het ware een nieuwe laag huid ontstaat. Dit wordt gedaan door middel van het verwijderen van de ‘onzuivere laag’. Veel mensen kiezen om deze behandeling te ondergaan omdat ze last hebben van een onzuivere huid. Zoals we al zeiden kun je bij een onzuivere huid denken aan lichte rimpels, acne en huidverkleuringen. Het bovenste laagje van de huid wordt dus verwijderd door middel van een microdermabrasie apparaat. De huid die zich onder deze bovenste laag bevindt is nog nieuw en fris waardoor de onzuivere huid zal verdwijnen.

Een microdermabrasie behandeling wordt uitgevoerd door een huidtherapeut, een arts of een schoonheidsspecialist. Zij hebben de kennis en ervaring rondom deze behandeling. De meeste mensen ervaren deze behandeling als pijnloos. Dat is dus niet iets waar je, je zorgen om hoeft te maken als je zo’n behandeling wilt ondergaan.

Waarom kiezen voor een microdermabrasie behandeling?

Een microdermabrasie behandeling wordt dus uitgevoerd wanneer mensen last hebben van een onzuivere huid. Zoals we al zeiden ontstaat er als het ware een nieuwe huidlaag na een microdermabrasie behandeling. De onzuivere huidlaag wordt verwijderd en daaronder bevindt zich een frisse en nieuwe laag. Dit is erg handig wanneer je last hebt van acne of van ondiepe littekens die je niet mooi vind.

Wanneer je een onzuivere huid hebt, kun je hier veel last van hebben. Niet alleen omdat het in sommige gevallen pijnlijk kan zijn, maar ook omdat het er vaak niet mooi uit ziet. Sommige mensen kunnen hier enorm veel last van hebben en kunnen zich schamen voor hun huid. Ze zullen er lagen make-up overheen smeren of andere dingen proberen om het zo min mogelijk te laten opvallen. Maar waarom moeilijk doen als de oplossing gemakkelijk is?