Oorzaken en oplossing voor Frozen shoulder

Een frozen shoulder kenmerkt zich door schouderpijn en het ontstaan van pijnscheuten bij onverwachte bewegingen. Wanneer u kampt met een frozen shoulder kan het voorkomen dat u steeds moeilijker uw arm kunt bewegen, waardoor u veel hinder kunt ondervinden in het dagelijks leven. Gelukkig zijn er een aantal behandelingen mogelijk, zodat de pijn kan verminderen of zelfs helemaal verdwijnen. Wij geven u graag meer informatie over deze aandoening en de mogelijke behandeling.

Ontsteking van een gewrichtskapsel

Een frozen shoulder komt meestal voor bij mensen vanaf 40 jaar en is een ontsteking van een gewrichtskapsel van de schouder. Het effect van deze ontsteking is dat het kapsel verdikt en vervolgens verkleefd aan de gewrichtsbanden. Hierdoor kan het bewegen van de schouder voor veel pijn zorgen en steeds minder goed mogelijk zijn.

Het ontstaan van een frozen shoulder

Een frozen shoulder kan spontaan ontstaan, maar kan ook voorkomen na een val of een schouderblessure. Ook kunnen bepaalde werkzaamheden die herhaaldelijk worden uitgevoerd ervoor zorgen dat deze aandoening ontstaat of dat de klachten verergeren.

Uitvoeren van een echo-onderzoek

Helaas kan een frozen shoulder erg lang aanhouden en kan de behandeling moeilijk zijn. Soms is het een optie om bepaalde werkzaamheden aan te passen, zodat u minder last heeft van de pijn die deze aandoening met zich meebrengt. Wanneer u uw klachten door Echzozorg laat behandelen, zal er eerst een echo-onderzoek uitgevoerd worden, waardoor we zeker weten of het inderdaad gaat over een frozen shoulder of dat er eventueel een andere oorzaak is. Dankzij het uitvoeren van een echo-onderzoek, kunnen wij de juiste diagnose stellen en zal er uit deze diagnose een geschikte behandeling voortvloeien.

Behandelen van de klachten

Wanneer u na het stellen van de diagnose inderdaad een frozen shoulder blijkt te hebben, kunnen we overgaan op de behandeling. De behandeling van deze aandoening is mogelijk door het geven van een echogeleide injectie met een middel dat de ontsteking tegengaat. Onze voorkeur ligt bij het geven van deze injectie, omdat de injectie sneller werkt dan het slikken van medicatie of bijvoorbeeld het volgen van fysiotherapie. Daarnaast kan een echogeleide injectie zeer nauwkeurig gegeven worden, waardoor er verder geen injectieschade veroorzaakt wordt.

Als u met uw klachten bent doorverwezen door uw huisarts naar orthopedie wordt de behandeling van deze aandoening vergoed vanuit de basiszorg. U hoeft dus niet bang te zijn voor onverwacht hoge kosten. Blijf daarom niet langer lopen met uw klachten en breng een bezoek aan uw huisarts, zodat u doorverwezen kunt worden en wij de pijn bij u kunnen verminderen of zelfs laten verdwijnen.