10 kilo afvallen in een maand tijd

Kun je in 1 maand tijd 10 kilo afvallen? Als je op het internet zoekt naar manieren van afslanken, kom je inderdaad veel websites tegen die stellen dat je in een maand tijd gerust 10 kilo af kan vallen. En in theorie kan dat ook. Het hangt van enkele factoren af, namelijk hoe zwaar je nu bent en hoe hard je er tegenaan gaat. Maar het zal voornamelijk vocht zijn dat je verliest (en dat ook zwaar weegt) in plaats van vet.
10 kilo op een gezonde manier afvallen in een maand tijd is helaas bijna niet te doen. Niet zonder dat het ten koste gaat van bijvoorbeeld je spiermassa.

10 kilo afvallen is intensief

Het proces om 10 kilo lichaamsgewicht te verbranden is intensief. Ervan uit gaande dat je nog onder de 100 kilo weegt, wil je dus meer dan 10% van je lichaamsgewicht laten afnemen. 10% van je volledige lijf. Dat gaat niet zonder slag of stoot.
De beste manier van afvallen – en ook de beste manier om snel tot resultaat te komen – is door sporten te combineren met gezonde voeding.
Alleen als je dat op de juiste manier doet, kun je heel veel gewicht verbranden. Wie weet ook wel 10 kilo, als is die kans een stuk kleiner.

Gezonder eten en drinken

De belangrijkste reden waarom jij zo dik bent geworden dat je 10 kilo wil verliezen, is doordat je eetgewoontes met je aan de haal zijn gegaan. Gezonde voeding is waarschijnlijk steeds verder naar de achtergrond geschoven en heeft plaatsgemaakt voor minder gezonde snacks.
Gezonde voeding is zoveel mogelijk voeding die niet bewerkt is, waarin weinig suikers en weinig koolhydraten zitten (enkelvoudige koolhydraten). Het zijn producten in hun natuurlijke vorm. Ook het drinken van suikers doe je vaak sneller dan je nu zou zeggen. De meeste suikers zitten in frisdranken, maar ook in vruchtensappen en in alcoholische versnaperingen.
Wil je het dus goed doen? Neem dan van deze producten zo min mogelijk en focus je op water, thee en een beetje koffie.

Sporten en zoveel mogelijk bewegen

Verrassend is het natuurlijk niet dat je pas echt afvalt als je meer gaat sporten en zoveel mogelijk beweegt. Beweging is goed voor je. Spiermassa komt in beweging en wordt uitgedaagd om groter te groeien. Je uithoudingsvermogen zal verbeteren, wat er in resulteert dat je nóg sneller je streefgewicht zal behalen.
Hoe intensiever je beweegt, hoe meer gewicht je zal verbranden. Zo zal een uurtje hardlopen meer zoden aan de dijk zetten dan een uurtje fietsen. Maar een uurtje fietsen is natuurlijk al wel weer een hele verbetering ten opzichte van de auto pakken. Je zal hoe dan ook op zoek moeten naar manieren om meer in beweging te komen. Ga vaker lopen, neem vaker de fiets en laat de auto staan. Ruim tijd in om te wandelen, zoek een sport op die je leuk vindt en ga naar de sportschool.

Wanneer begin je met 10 kilo afvallen?

Een laatste belangrijke tip die we mee willen geven op het gebied van 10 kilo afvallen, is de vraag wanneer je hieraan moet beginnen. Het zal een intensief proces zijn om zoveel gewicht te verliezen en het is dan ook het meest succesvol als je de juiste tijd hiervoor uitkiest. Ga dus op zoek naar een periode waarin je hier tijd voor in kan ruimen (denk aan het bereiden van gezonde gerechten en het sporten) en waarin je lekker in je vel zit en tegen een stootje kunt. Want de kans dat je af en toe gedemotiveerd raakt is erg groot, zeker als je zo’n grote doelstelling voor jezelf stelt.