Marijuana voor medicinale doeleinden gebruiken

Medicinale Marijuana is bijna hetzelfde product als recreational Marijuana, maar wordt dan gebruikt voor medische doeleinden.

Medicinale Marijuana wordt gebruik om bepaalde ziektes of andere problemen tegen te gaan. De werkzame stoffen in Cannabis zijn de Cannabinoïden. In het plantje zitten honderden verschillende Cannabinoïden, maar voor medische doeleinden worden THC en CBD gebruikt.

Tegen welke klachten wordt Cannabis voor medische doeleinden gebruikt?

Cannabis wordt vooral gebruikt om vele klachten en ziektes tege te gaan. Hier hebben we een lijst gemaakt voor de meest voorkomende klachten:

– Alzheimer
– Gebrek aan eetlust
– Verschillende vormen van Kanker
– Lichamelijke pijn
– Misselijkheid
– Stress

Legaal?

Ondanks dat vele mensen denken dat Cannabis legaal is, is dat niet zo in ons land. Het wordt echter wel gedoogd. Dat wil zeggen dat het gebruik en bezit van wiet door de vingers worden gezien, maar wel met mate.

In Nederland is het toegestaan om tot 5 gram in bezit te hebben en je mag maximaal 3 plantjes kweken voor eigen gebruik. Wel kan de politie optreden als er bijvoorbeeld klachten zijn. Ze zullen dan je Cannabis in beslag nemen en/of je een boete geven. Bij het bezit van meer dan 5 gram of meer dan 3 plantjes kunnen de sancties hoger zijn.

Zelf kweken

Als je zelf wiet wilt kweken thuis dan heb je op zich niet veel nodig. Zorg ervoor dat je een goede donkere kamer hebt en goede led lampen of plaats je plantje voor het raam. Als soort wietzaad kies je autoblowers van bijvoorbeeld seedmarket.com. Autoflowers bloeien 100%, zodat je dus sowieso kunt oogsten. Zorg er ook voor dat je kamer niet (te) vochtig is. Tijdens de groeifase moet de vochtigheid ongeveer 80% zijn en tijdens de bloeifase 40% tot 50%