Voor de één een bekend gebruiksvoorwerp, maar voor de ander heel onbekend: het warmtekussen. Bekend bij sommige mensen vanwege artritis. Maar het warmtekussen kun je ook gebruiken om de spierpijn te verzachten of even goed te ontspannen na een intensieve dag. Lees snel verder om meer te weten te komen over het warmtekussen.
Medisch of niet?
In eerste instantie is het warmtekussen bedoeld voor als medische oplossing. Het werd voornamelijk ingezet bij mensen met artritis. Artritis is de verzamelnaam voor vele gewrichtsaandoeningen. Toch wordt het warmtekussen steeds vaker gebruikt voor (top)-sporters. Na een intensieve training of inspannende wedstrijd, zorgt het warmtekussen ervoor dat de bloedvaten wat uitzetten en de doorbloeding verbetert. De afvalstoffen uit de spieren worden sneller afgevoerd met als gevolg: snel herstellende spieren. Het warmtekussen bestrijd de pijn niet, maar vermindert de pijn.
Voordelen gebruik warmtekussen
Zoals eerder genoemd, wordt het warmtekussen veel voor oververmoeide spieren gebruikt. De voordelen van het warmtekussen zijn dat de spieren voldoende tijd hebben om te onstspannen door de warmte. Bij misselijkheid en griep vermindert een warmtekussen de symptomen. Daarnaast maakt een warmtekussen bij een verkoudheid het slijm zachter dat makkelijker los komt. Maar na een lange dag op kantoor, kan het warmtekussen de spieren in de rug, nek en schouders ontspannen. Om de pijn in de nek, schouders en rug te voorkomen, kun je een wigkussen aanschaffen. Dit kussen helpt je een actieve en comfortabele houding te geven tijdens je werk.
Soorten warmtekussens
Bij het aanschaffen van een warmtekussen komt meer kijken dan alleen de kleur of vorm. Zo kun je kiezen voor een warmtekussen met overtrek. Het overtrek kun je eraf halen en wassen, waardoor je warmtekussen langer mee kan gaan. Daarnaast zijn warmtekussens verkrijgbaar voor verschillende prijzen, al kun je rekenen op een prijs tussen de twintig en vijftig euro. Ook zijn de kussens verkrijgbaar met verschillende soorten Watt. Maak voor jezelf duidelijk waarom je een warmtekussen wilt om de beste aan te schaffen.
Waar je op moet letten bij de aanschaf van een warmtekussen
Wat je echt moet weten: het warmtekussen kun je beter niet gebruiken bij koorts, ontstekingen en wonden. Het warmtekussen verergert het namelijk. Daarnaast kun je net als bij een elektrische deken het warmtekussen op verschillende standen zetten. En net als bij een elektrische deken kan ook het warmtekussen niet oververhit raken door de beveiliging die erop zit. Het is wel van belang om het warmtekussen uit te zetten voordat je gaat slapen. Het is en blijft een elektrisch apparaat.