gewrichtspijn

Hoe kom je van gewrichtspijn af

Gewrichtspijn en artrose is een kwaal die vooral bij ouderen voorkomt. Het wordt veroorzaakt door de slijtage van het kraakbeen in je gewrichten. Kraakbeen zorgt ervoor dat je bewegingen soepel en gesmeerd lopen, maar als dit met de tijd verder en verder raakt afgesleten, kan het bewegen van bepaalde gewrichten veel stroever en pijnlijker worden. En dat is natuurlijk erg beperkend voor veel van de dingen die je gewoon lekker wilt kunnen doen, zoals sporten.

Supplementen voor kraakbeen

Om je kraakbeen goed te onderhouden en/of te repareren, gebruikt je lichaam een aantal belangrijke stoffen. Ten eerste is glucosamine een belangrijke bouwstof voor kraakbeen. Glucosamine is een lichaamseigen stof, en is dan ook nooit schadelijk voor je lichaam. Maar het kan je lichaam dus wel goed helpen bij gewrichtsslijtage. Chondroïtine is een tweede belangrijke lichaamseigen bouwstof voor je kraakbeen. Zowel glucosamine als chondroïtine worden  als supplementen aangeboden. Vaak worden ze hierbij gemixt met andere stoffen (glucosaminesulfaat bijvoorbeeld), zodat de supplementen goed worden opgenomen in je systeem. Daarnaast zijn er supplementen die deze twee bouwstoffen allebei door elkaar bevatten. Dit zijn dus gemixte supplementen waarbij soms ook nog overige stoffen zijn toegevoegd die goed zijn voor je kraakbeen, bijvoorbeeld hyaluronzuur.

Waar moet je op letten?

De dosering van de ingrediënten is belangrijk. Er zijn verschillende gewrichtssupplementen op de markt die verschillen in kwaliteit. De ingrediënten moeten puur genoeg zijn, en vooral moet de dosering van de bouwstoffen – doordat het wordt gemixt met andere lichaamseigen stoffen – hoog genoeg zijn. Zeker de gemixte supplementen hebben soms een lagere dosering van glucosamine en chondroïtine, waardoor je ze vaak net zo goed apart kunt gebruiken. De beste kwaliteit supplementen tegen gewrichtspijn bestel je bij glucosamine.com, een verkoper die de hoogste kwaliteit ingrediënten heeft uitgezocht voor hun supplementen, die ook de optimale dosering bevatten. Onafhankelijke keuringen op hun glucosamine en chondroïtine zijn al 12 jaar lang vlekkeloos.

Bij het gebruik van supplementen tegen gewrichtspijn is het ook belangrijk dat je er goed op let dat je het desbetreffende gewricht veel rust geeft. De oorzaak van de gewrichtsslijtage moet natuurlijk ophouden, zodat je lichaam aan de slag kan met het herstel van je gewrichten.