Haartransplantatie is a booming business

De ene na de andere bekende nederlander laat een haartransplantatie uitvoeren, Gerard Joling, Loiza Lamers, Arie Boomsma maar ook Peter Vorst gingen al onder het mes. Ook buiten de Nederlandse landsgrenzen duiken er berichten op over transplantaties, zo opende Ronaldo onlangs een eigen kliniek in Madrid. De voetballer investeert 25 miljoen euro in het project  Het vertrouwen en de verwachtingen zijn dus hoog, dit is niet vreemd per jaar worden er al in Nederland zo’n 3000 uitgevoerd.

Als je dan nagaat dat er dus ook veel in het buitenland worden gedaan, zoals in Turkije die op dit vlak echt koploper is, dan is het logisch dat er veel organisaties in deze medische toepassing stappen.  De vraag is zijn ze allemaal net zo goed?

Goede klinieken ook in Nederland

In Nederland zijn er veel klinieken die zeker niet onderdoen voor de klinieken in Turkije. Dit land heeft een goede reputatie op dit gebied maar je zit niet een twee drie in Turkije en waarom iets van ver halen als het ook wat dichterbij kan. Belangrijk is het dat je bij het kiezen van een kliniek op de reviews en of de instelling een keurmerk hanteert. Dit geeft je namelijk enige houvast bij het maken van een goede keuze.  De Nederlandse haarstichting is zo’n waakhond. Om een goede vergelijking te maken tussen de diverse klinieken kun je de ervaringen van andere gebruikers eens bekijken op:kliniekervaringen.nl.

Haaruitval bij mannen begint zo rond hun 25ste

Meestal begint haaruitval bij mannen tussen hun 25 en hun 40ste levensjaar. De vormen van het haaruitval verschillen, van diepe inhammen tot een dunne kruin. De ene man zal minder last hebben van de haaruitval als de andere. Dit kan verschillende factoren hebben. Zo kan het zijn dat de schade bij de ene persoon meevalt terwijl er bij de andere niet meer tegenop te kammen valt. Sommige mannen kiezen bij een overmatig haarverlies voor een kale of gemillimeterd kapsel. Echter niet elk hoofd is geschikt voor een dergelijk kapsel. Dus dit kan voor wat dilemma’s zorgen. Gelukkig zijn  er voor de haaruitval bij mannen ingrepen die dit kunnen verhelpen.

Kaalheid bij vrouwen? Komt dit ook voor?

Jazeker, en het taboe bij vrouwen is een heel stuk groter dan bij mannen. Bij mannen is het namelijk maatschappelijk geaccepteerd bij vrouwen is dat een stuk minder. Dit maakt ze vaak onzeker en soms zelfs depressief. Wanneer ze naar de huisarts gaan dan krijgen ze niet altijd de bevestiging of antwoord die gerustgesteld, ook blijven oplossingen vaak uit. Voor de partner of vriend weten ze het dunner wordende haar een lange tijd te verbergen. Toch lopen ze rond met het onbehagelijke gevoel dat dit een keer op zal houden. De reden van de uitval kan bij vrouwen komen door erfelijk eigenschappen maar het kan ook zijn dat een zwangerschap roet in het eten gooit. Erg vervelend maar gelukkig is er wel iets aan te doen want ook voor vrouwen is er de mogelijkheid om een haarimplantatie te doen. Op deze manier kan dus ook kaalheid bij vrouwen worden bestreden! Mooi nieuws toch dames?

De kosten: hoe zit het hier eigenlijk mee?

De kosten variëren van 2 tot 4000 euro.  De kosten zullen zelf moeten worden gedragen want het valt onder plastische ingrepen. Maar een dergelijke ingreep kan het helemaal waard zijn als dit het zelfvertrouwen weer doet doen terugkeren toch?