Revalideren of je conditie verbeteren op de bank

Klinkt dit niet te mooi om waar te zijn? Werken aan je conditie, revalidatie van een blessure of na een bevalling kan gemakkelijk op de bank! Op deze manier hoef je de deur niet meer uit naar de sportschool en kun je thuis revalideren wanneer je wilt. Dit is mogelijk met een stoelfiets! Het apparaat is gemakkelijk in gebruik en het is mogelijk om direct te beginnen met het verbeteren van je conditie of met je revalidatie.

Revalidatie

Het is erg belangrijk om na een medische ingreep of blessure weer zo snel mogelijk op kracht te komen. De stoelfiets is te gebruiken voor been- en arm- trainingen en helpt je snel weer op kracht te komen. Oefenen met een stoelfiets is erg gemakkelijk. Zet thuis het apparaat neer en het is mogelijk om direct te beginnen. Het apparaat is niet zwaar, waardoor het makkelijk te verplaatsen is. Wanneer je regelmatig de stoelfiets gebruikt, hersteld en verbeterd dit de spierkracht in de armen of benen. Het apparaat zorgt ook voor een betere conditie, bloedcirculatie en coördinatie van het onderlichaam.

De stoelfiets is ook geschikt voor de revalidatie na een bevalling. Terwijl de kraamzorg op de baby past, kun je gemakkelijk even trainer op de bank. Door te trainen na de bevalling kom je zo snel mogelijk weer op kracht en verbeter je je conditie.

Conditie op peil houden

Wil je graag een goede conditie opbouwen of je huidige conditie behouden? Zet dan nu je stoelfiets thuis of op je werk neer zodat je de mogelijkheid hebt om onbeperkt te bewegen. Het is gemakkelijk om te trainen op dit apparaat wanneer je voor de televisie zit of wanneer je bijvoorbeeld werkt op een kantoor. Bij beide activiteiten beweeg je relatief weinig. Om toch genoeg te bewegen train je tijdens het zitten op de stoelfiets. Hierdoor hoef je niet eens meer naar de sportschool toe!

Bron: http://www.gezondheidmv.nl/