auping-bedden

Schouderklachten voorkomen

Schouderklachten, wie kent het niet? De vervelende stekende pijn in je schouder en soms zelfs in je arm. Soms ontstaan de klachten zomaar maar meestal door een verkeerde beweging of overbelasting door sport en spel.

Schouderklachten

Schouderklachten worden in veel gevallen als enorm vervelend ervaren. Ze kunnen je zelfs belemmeren in je dagelijks leven. Zo zijn er zelfs mensen die hun favoriete sport niet meer kunnen doen, alleen maar door de schouderklachten. Het is onvoorstelbaar hoe vaak zo’n situatie voor komt. Hoeveel mensen bepaalde activiteiten niet meer kunnen doen, allemaal door die stomme schouderklachten.

Schouderklachten voorkomen

Schouderklachten behandelen kan je op verschillende manieren doen maar je kan het ook voorkomen. Zoals bij vele andere kwaaltjes, zijn er ook voor schouderklachten verschillende mogelijkheden om dit te voorkomen. Het heeft voornamelijk betrekking tot het goed opletten met wat je doet en hoe je het doet. Het is belangrijk om, wanneer je veel last hebt van schouderklachten, te bedenken wat je allemaal doet op een dag en hoe je het doet. Wat je bijvoorbeeld allemaal voor activiteiten op je werk doet, en hoe je deze uitvoert. Er zijn beroepen, zoals in de bouw, waarbij je de hele dag door aan het tillen en sjouwen bent met zware spullen. Het is dan niet zo gek dat de schouders na verloop van tijd overbelast raken. Nu zal je waarschijnlijk wel aan dit werk wennen hoe langer je het doet. Toch is het dan belangrijk om na te gaan wat de juiste manier is om te tillen. Bijvoorbeeld door de knieën, en niet voor over buigen.

Zorg voor een goed bed en matras

Wat ook de oorzaak van schouderklachten kan zijn is het slapen op een verkeerd matras of een goedkoop bed. Probeer indien mogelijk een bed en matras van goede kwaliteit te kopen. Op die manier wordt het lichaam zo goed mogelijk ondersteund en dat kan zeker bepaalde lichamelijke klachten, dus ook schouderklachten voorkomen.
Wanneer je al last hebt van schouderklachten is het ook belangrijk om er voor te zorgen dat ze niet erger worden. Houdt dus voldoende rust, maar blijf ook in beweging. Wanneer je weer aan het werk gaat, vraag dan om hulp als je denkt dat het je niet in je eentje lukt.