Pre- en probiotica

3x tips voor een gezondere leefstijl

Iedereen weet inmiddels wel dat het belangrijk is om gezond te leven. Een groot deel van je gezondheid heb je immers in eigen hand. Bijvoorbeeld goed eten en voldoende te bewegen zijn de hoofdfactoren die jij in eigen hand hebt. Toch vinden mensen het vaak moeilijk om gezonder te leven, in dit artikel lees je praktische tips voor een gezondere leefstijl.

Voeding

We hoeven je vast niet meer te vertellen hoe slecht fastfood voor je lichaam is. Af en toe snoepen, een stukje taart of een borrelhapje kan natuurlijk wel. Maar als je gezonder wilt leven dan draait alles om het vinden van het juiste balans. Om te switchen naar een gezonder voedingspatroon is onze eerste tip altijd: zelf koken. Kant-en-klaar maaltijden lijken misschien gezond, maar stiekem bevatten ze vaak veel te veel zout of suikers. Ook afhaal en bezorgmaaltijden zijn lang niet zo goed voor je als ze soms voordoen. Wanneer je zelf kookt, dan weet je precies wat er allemaal in gaat en kun je zelf de afweging maken om er bijvoorbeeld wat meer groente door te doen. Ook weet je zeker dat je verse ingrediënten gebruikt en kun je alles zelf naar smaak brengen met gezonde hoeveelheden zout.

Sporten

Ook voldoende lichaamsbeweging is nodig voor een gezondere leefstijl. Een geen zorgen, je hoeft echt niet 3 x per week naar de sportschool of elke ochtend 10 km hard te lopen. Maar begin eens met elke dag een lekker stuk wandelen, als je een hond hebt loop dan een rondje extra. Als je kinderen hebt, neem ze dan mee voor een lekkere lange boswandeling. Sporten hoeft echt niet super intensief te zijn, als je maar lekker wat beweging op een dag hebt. Maak de afspraak met jezelf om elke dag 30 minuten te wandelen. Dit is prima vol te houden je zult wel degelijk verschil merken.

Schone lucht

Een ander zeer belangrijk aspect van onze gezondheid heeft te maken met de lucht die we inademen. Wist je bijvoorbeeld al dat de lucht die we inademen vaak vervuild is? En dat dit ernstige gevolgen kan hebben op onze gezondheid? Niet alleen de lucht buiten is vervuild, door bijvoorbeeld uitlaatgassen, maar ook de lucht in huis. Thuis is de lucht vaak bevuild voor bacteriën, schimmels, stofdeeltjes of virussen. Door het aanschaffen van een luchtreiniger wordt de lucht die je thuis inademt compleet gereinigd, dit zult u direct merken in uw gezondheid.

Ook klachten zoals bijvoorbeeld migraine, slapeloosheid en extreme vermoeidheid kunnen te maken hebben met lucht. Vaak komen deze klachten door het inademen van een te droge lucht. In dit soort gevallen raden wij een luchtbevochtiger aan. Door een luchtbevochtiger kan er direct meer zuurstof worden opgenomen. In huis kan een luchtbevochtiger er dus voor zorgen dat je meer energie krijgt en op kantoor krijgen de medewerkers meer energie en worden ze over het algemeen minder vaak ziek.