extensions

Wat zijn hairextensions?

Hairextensions zijn stukjes echte of kunstmatige haren die aan het eigen haar worden bevestigd om het haar te verlengen of te verdikken. Er zijn verschillende manieren om extensions te plaatsen, afhankelijk van het soort hairextensions en de gewenste look.

Weave extensions

Een populaire manier om hairextensions te plaatsen is door middel van kleine plukjes van het eigen haar te nemen en de hairextensions eraan vast te maken met behulp van warmte, lijm of klemmen. Dit wordt ook wel “weaven” genoemd. Weave extensions zijn hairextensions die aan het eigen haar worden bevestigd door middel van weven, wat betekent dat kleine plukjes van het eigen haar worden genomen en aan de hairextensions worden vastgemaakt met behulp van warmte, lijm of klemmen. Deze techniek wordt ook wel “microweaven” of “kleine plukjes” genoemd.
Weave extensions zijn een populaire manier om het haar te verlengen en te verdikken, omdat ze relatief eenvoudig te bevestigen en te verwijderen zijn en omdat ze een natuurlijke look geven. Ze kunnen ook gemakkelijk worden aangepast aan verschillende haarkleuren en -texturen.
Het is aan te raden om weave extensions te laten plaatsen door een professioneel stylist of kapper, omdat dit kan helpen om ervoor te zorgen dat de extensions op de juiste manier worden bevestigd en om eventuele schade aan het eigen haar te voorkomen. Het is ook belangrijk om te onthouden dat weave extensions regelmatig moeten worden onderhouden en opnieuw bevestigd, afhankelijk van hoe snel het eigen haar groeit.
Andere manieren om hairextensions te plaatsen zijn met behulp van clip-in hairextensions, waarbij de extensions met klemmen aan het eigen haar worden bevestigd, of met behulp van tape-in hairextensions, waarbij de extensions met behulp van dubbelzijdige tape aan het eigen haar worden bevestigd.

Hoe verzorg je hair extensions?

Er zijn een aantal belangrijke stappen om hairextensions te verzorgen en ervoor te zorgen dat ze in goede conditie blijven:
– Gebruik een milde shampoo en conditioner om de extensions te wassen. Het is belangrijk om niet te hard te wrijven of te kammen, omdat dit de extensions kan beschadigen.
– Gebruik een speciale borstel voor hairextensions om de extensions te borstelen of kammen. Dit helpt om eventuele knopen te verwijderen zonder de extensions te beschadigen.
– Probeer het haar niet te vaak te föhnen of te stylen met hitte. Gebruik in plaats daarvan een hittebeschermende spray om de extensions te beschermen.
– Slaap altijd met het haar los, zodat de extensions niet beschadigen. Als je het haar wel vast wilt binden, gebruik dan een zachte elastiek of haarspeldjes.
– Laat de extensions regelmatig bijwerken door een professioneel stylist of kapper. Dit is vooral belangrijk als het eigen haar snel groeit en de extensions loslaten.
– Het is ook aan te raden om speciaal ontworpen producten te gebruiken voor hairextensions, omdat deze producten zijn gemaakt om de extensions te verzorgen zonder ze te beschadigen. Als je twijfelt over welke producten het beste zijn voor jouw hairextensions, vraag dan advies aan een professioneel stylist of kapper.